De tuin van InNatura

Waar iedereen welkom is

Op onze kleine boerderij verbouwen we groenten, fruit en kruiden. De groenten en het fruit zijn voor een groot deel voor de minima en voor de maaltijden die de BAKfiets kookt. De tuin is een rustige plek, ommuurt door beukenhagen, met een grote woning voor drie opvang-konijnen. Verder is er een kas en een plek om rustig te zitten. In het leslokaal van De Oude Wegen (spiritueel centrum, op dezelfde plek gevestigd) is er een keuken en er is een toilet.


Alex* is 88 jaar en gevlucht uit de Oekraïne. Hij is hier geheel alleen. Dankzij de bijdrage in het vervoer door de gemeente en dankzij de vrijwilliger die hem heen en weer naar Ingen brengt, heeft hij hier in Ingen een plek gevonden waar hij bezig kan zijn, onder de mensen is en waar hij gehoord wordt (via Google translate). Hij is er zienderogen van opgeknapt en kijkt telkens elke week uit naar de woensdag!

 

*Alex is een fictieve naam om zijn privacy te waarborgen.


Elke woensdag is deze plek open voor iedereen die mee wil helpen 

Op deze idyllische plek komen allerlei doelgroepen samen: bewoners uit het AZC, ouderen, (taal-) stagiaires, mensen met een verstandelijke uitdaging, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Om samen voor de tuin te zorgen, om elkaar te ontmoeten, en om even te ont-moeten. Om er uit te zijn en om op een praktische manier bij te dragen aan, en verbonden te zijn met, de maatschappij.

 

De tuin is open op woensdag van 9 tot 14 uur.  Rond 13:00 is er een lunch (soep met brood) gemaakt van de groenten uit de tuin (welke deelnemers samen kunnen koken). Er is koffie, thee en ontbijtkoek.  Je kan de hele dag komen of een deel van de dag.

 

De werkzaamheden bestaan uit:

- tuinwerkzaamheden, zoals onkruid wieden, water geven, bedden verbreden, zaaien en oogsten;

- het sorteren van gedoneerde boodschappen en kleding

- koken van de lunch

- opknappen van houtwerk, zoals onze zitbankjes of het konijnenhuis.

- zorg voor de konijnen en in de toekomst de kippen

 

Juist voor mensen die overprikkeld kunnen raken is deze plek zeer geschikt. Ook voor mensen die minder mobiel zijn, is er genoeg te beleven en te doen. 

 

Zien we jou ook in de tuin? Neem contact op!


Foto's winter 2022-2023