Maaltijden voor Minima

Voorheen: de BAKfiets

In Tiel en Veenendaal

Maaltijden bereid bij 'S Heerenloo.

BAKfiets geschiedenis

5 september 2022 zijn we begonnen met het bereiden en uitdelen van maaltijden voor dak- en thuisloze mensen in Tiel. Dit deelden we uit vanuit een bakfiets in het kalverbospark in Tiel. Het koken geschied door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij "bakken" het eten en het uitdelen was vanuit een bakfiets, vandaar de naam. Het koken geschiedde bij 'S Heerenloo en zorgboerderij de Kei.

Inmiddels bereiden we op zorgboerderij de Kei 35 maaltijden, tweemaal per week, voor mensen met minimale middelen in en rond Tiel, welke in centrum Tiel en in de weggeefwinkel in Ingen worden uitgedeeld. Voor dak- en thuisloze mensen, maar zeker ook voor minima.

Hoe kom ik in aanmerking?

Wij voeren geen inkomenscontroles uit. Wij gaan uit van het eerlijke en het goede in de mens. Heb je het echt nodig? Dan zijn we er voor jou. Als je een gezin hebt van drie personen of meer, vragen we wel een screenshot van de ingeschreven hoeveelheid personen. Hier kunnen we je bij helpen.

Hoe meld je je aan?

Je kan je aanmelden via:

06-19973876

of

info@steuninnatura.nl

Waar kan je maaltijden halen?

De maaltijden zijn op te halen op de volgende plekken:

  • Tiel centrum
  • Tiel passewaaij
  • Ingen
  • Veenendaal

Bespreek met ons waar je de maaltijd(en) wil ophalen. Zie deze pagina voor de dagen dat er gekookt wordt.

Tiel & Ingen

Je kan je opgeven voor de maaltijden. In Tiel kan je deze maaltijd(en) ophalen op maandag en donderdag. In Ingen kan je deze bevroren mee krijgen wanneer de winkel open is op de eerste woensdagochtend of woensdagavond van de maand.

Je geeft je eenmaal op voor de maaltijd(en). en we vragen je af te melden uiterlijk één dag van te voren. Ook wanneer je door omstandigheden de maaltijd(en) een keer niet kan ophalen vragen we je dit op tijd te melden.

Gezinnen kunnen ook maaltijden aanvragen. Wanneer het gezin groter is dan 3 personen, kunnen we vragen om een bewijs van ingeschreven personen op jouw adres. Dit om oneigenlijk gebruik van de voorziening te voorkomen.

Deze maaltijden worden gekookt door zorgboerderij Kei in Wadenoijen.

Veenendaal

Op woensdag in Veenendaal kookt Reinaerde heerlijke maaltijden. Deze met enthousiasme bereide maaltijden kunnen tussen 14:00 en 15:00 worden opgehaald in ontmoetingshuis Onder Ons. Voor de maaltijden kan je je vóór dinsdag aanmelden voor de woensdag diezelfde week. Je meld je eenmalig aan en kan vanaf dan rekenen op een lekkere maaltijd, in een magnetronbestendige bak!

Deze maaltijden worden gekookt door Reinaerde in Veenendaal


We begonnen op 5 september 2022 met het uitdelen van maaltijden. Er kwamen drie mensen op af. Nu, anderhalf jaar later, zitten we op 35 mensen die tweemaal per week een maaltijd van ons krijgen.