Maaltijden voor Minima

Voorheen: de BAKfiets

BAKfiets geschiedenis

5 september 2022 zijn we begonnen met het bereiden en uitdelen van maaltijden voor dak- en thuisloze mensen in Tiel. Dit deelden we uit vanuit een bakfiets in het kalverbospark in Tiel. Het koken geschied door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij "bakken" het eten en het uitdelen was vanuit een bakfiets, vandaar de naam. Het koken geschiedde bij 'S Heerenloo en zorgboerderij de Kei.

Inmiddels bereiden we op zorgboerderij de Kei 35 maaltijden, tweemaal per week, voor mensen met minimale middelen in en rond Tiel, welke in centrum Tiel en in de weggeefwinkel in Ingen worden uitgedeeld. Voor dak- en thuisloze mensen, maar zeker ook voor minima.

Maaltijden bereid bij 'S Heerenloo.

Tiel & Ingen

Je kan je opgeven voor de maaltijden. In Tiel kan je deze maaltijd(en) ophalen op maandag en donderdag. In Ingen kan je deze bevroren mee krijgen wanneer de winkel open is op woensdagochtend of woensdagavond. Je geeft je eenmaal op voor de maaltijd(en). en we vragen je af te melden uiterlijk één dag van te voren. Ook wanneer je door omstandigheden de maaltijd(en) niet kan ophalen vragen we je dit op tijd te melden.

Gezinnen kunnen ook maaltijden aanvragen. Wanneer het gezin groter is dan 3 personen, kunnen we vragen om een bewijs van ingeschreven personen op jouw adres. Dit om oneigenlijk gebruik van de voorziening te voorkomen.

Deze maaltijden worden gekookt door zorgboerderij Kei in Wadenoijen.

Veenendaal

Vanaf april gaan we het concept (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt koken voor minima) ook toepassen in Veenendaal, in samenwerking met Reinaerde. Houd voor meer informatie de website in de gaten!

Deze maaltijden worden gekookt door Reinaerde in Veenendaal