Over InNatura

De wereld maken zoals zij zou moeten zijn

Innatura is een initiatief van Oriana van Tergouw om op eenvoudige wijze, mensen met zeer beperkte middelen te helpen daar waar wij kunnen en daar waar nodig. Denk aan maaltijden, nieuw ondergoed en sokken en toiletartikelen voor daklozen of verzorgingsartikelen voor vrouwen.

Het is een initiatief voor verbinding en naar elkaar omkijken.

 

Onze donateurs zijn mensen die grotendeels in natura of voor een wederdienst, deze basale spullen schenken. We werken tevens op donatiesbasis. Wij bewerkstelligen onze projecten vervolgens met vrijwilligers, stagiaires en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

InNatura staat voor de uitdrukking "in natura", of te wel, ruilhandel en wederdienst. Hoewel we ook producten verkopen en donaties werven om met de opbrengst de onkosten van InNatura te dekken, richten wij ons voor de rest geheel op ruilhandel. Met andere woorden: we geven een dienst zoals een workshop,  of we bieden bepaalde producten zoals zelfgemaakte kaarsen, in ruil voor onder andere boodschappen en vrouwenproducten.

 

Deze boodschappen, vrouwenartikelen en diverse andere producten zetten we in voor hen die dit het hardst nodig hebben. 

 

Hoewel we ons hoofdzakelijk op Nederland richten, starten we ook wanneer echt nodig met projecten voor andere landen in Europa, zoals de vluchtelingen uit Oekraïne. Het zogeheten Mamma's voor Mamma's project liep van maart t/m mei 2022 en heeft naast moeders op de vlucht voor oorlog, ook steun geboden aan moeders op de vlucht voor huiselijk geweld.

 

InNatura streeft naar transparantie. Je weet dat je steun goed terecht komt doordat je een fysieke donatie doet, zoals boodschappen. Daarnaast is de energie van het geven geen eenrichtingsverkeer: je krijgt iets ervoor terug. Als het geen fysiek product of fysieke dienst is, dan zijn het de foto's die wij plaatsen van het eindproduct, bijvoorbeeld de toilettasjes die we samenstellen, en het eindresultaat. We plaatsen geen foto's van het uitdelen, vanwege de privacy van degenen die ons nodig hebben.

 

Vele handen maken licht werk, en alle projecten van verleden, heden en toekomst worden mogelijk gemaakt door de tomeloze energie van vrijwilligers.

 

Oriana:

"Het gaat mij om waardigheid. Weten dat er mensen aan je denken, een fatsoenlijke maaltijd, of dat je je kan verzorgen als vrouw wanneer nodig. Geen mens zou zonder moeten hoeven te zijn. Als we allemaal ons inzetten, kan er zoveel moois ontstaan, op een natuurlijke en krachtige manier door ruilhandel en wederdienst"