Samen voor elkaar

De tuin van InNatura

Waar we de groenten verbouwen voor onze maaltijden

Op onze kleine boerderij verbouwen we groenten, fruit en kruiden. De groenten en het fruit zijn voor een groot deel voor de maaltijden die de BAKfiets kookt, elke maandag en vrijdag. De tuin is een rustige plek, ommuurt door beukenhagen, met een grote woning voor vier opvang-konijnen. Verder is er een kas en een plek om rustig te zitten. In het leslokaal van De Oude Wegen (spiritueel centrum, op dezelfde plek gevestigd) is er een keuken en een toilet.

Elke woensdag is deze plek open voor iedereen die mee wil helpen 

Op deze idyllische plek komen allerlei doelgroepen samen: bewoners uit het AZC, ouderen, mensen met een verstandelijke uitdaging, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Om samen voor de tuin te zorgen, om elkaar te ontmoeten, en om even te ont-moeten. Om er uit te zijn en om op een praktische manier bij te dragen aan, en verbonden te zijn met, de maatschappij.

 

De tuin is open van 9 tot 14 uur.  Rond 13:00 is er een lunch (soep met brood) gemaakt van de groenten uit de tuin (die deelnemers samen kunnen koken). Er is koffie, thee en ontbijtkoek.  Je kan de hele dag komen of een deel van de dag.

 

De werkzaamheden bestaan uit:

- tuinwerkzaamheden, zoals onkruid wieden, water geven, bedden verbreden, zaaien en oogsten;

- het sorteren van gedoneerde boodschappen en kleding

- koken van de lunch

- opknappen van houtwerk, zoals onze zitbankjes of het konijnenhuis.

 

Ook voor mensen die minder mobiel zijn is er genoeg te beleven en te doen.

 

Zien we jou ook in de tuin? Neem contact op!

Foto's winter 2022-2023